EDİRNE / MERKEZ - Edirne Lisesi

Bir eTwinning Projemiz Daha Bitti

Öğrencilerin iklim değişikliğinin temel bileşenlerini ve bu karmaşık sistemin unsurlarını ve bir sistem içindeki ve sistemler arasındaki etkileşimleri tanıma becerisini, farkındalıklarını ve bireysel sorumluluk alma davranışlarını argümantasyon temelli düşünme, araştırma, sorgulama, iş birliği, probleme dayalı öğrenme vb.  yaklaşımları ile kazandırmayı amaçlayan eTwinning projemiz yaklaşık 5 ay devam etmiştir. Proje çalışmalarında her ay farklı görev ve etkinliklerle öğrenciler bazen farklı bir iklim karakteri olurken bazen de iklim krizine meydan okuyarak konfor alanlarını sağlayan ancak dünyaya zarar veren birçok alışkanlıklarından da vazgeçmeyi taahhüt ettiler.

Avrupa’dan Litvanya ve Slovenya’nın ortak olduğu projede; Türkiye’den Ankara, Antalya, Edirne ve Karadeniz Ereğli olmak üzere toplamda 12 okul ortak çalıştılar.

Yayın: 23.06.2023 - Güncelleme: 23.06.2023 10:50 - Görüntülenme: 152