EDİRNE / MERKEZ - Edirne Lisesi

Edirne Lisesi

SABUNİ MAH. ESKİ İSTANBUL CAD. NO.75 MERKEZ / EDİRNE
Vizyon
Teori ve uygulamaya yönelik eğitim anlayışı ile öğretim araştırma ve geliştirmeyi amaçlayan teknolojiyi iyi kullanan ve bunu yaparken evrensel değerleri kendi değerlerimizle harmanlayan faaliyetleri ile eğitim öğretim alanında lider bir lise olmak.
Misyon
Vatanına, milletine, Atatürk İlkelerine bağlı, özgüveni gelişmiş, çağdaş, bilgili, sorgulayan, paylaşımcı, hoşgörülü, milli ve manevi değerlerini koruyan, toplum kurallarına saygılı, etik değerlere önem veren gençleri yetiştirerek hayata ve yükseköğretime hazırlamak.
08.30-15.40
İngilizce / 2. Yabancı Dil Almanca
Ulaşım
Edirne İl Merkezinde bulunan okulumuza şehiriçi dolmuşlar,taksiler ve özel servislerle ulaşım rahatlıkla sağlanmaktadır.
SABUNİ MAHALLESİ ESKİ İSTANBUL CADDESİ No:75
Sportif Etkinlikler
Okulumuz basketbol,futbol,futsal,voleybol kız-erkek takımları ve halk oyunları ekibi okulumuzu il genelinde ve iller arası müsabakalarda temsil etmektedir.
Okulumuzda bilim fuarları düzenlenmektedir.
Proje Çalışmaları
Best Buddıes Türkiye programı çerçevesinde okulumuzdaki gönüllü öğrencilerle zihinsel ve gelişim engelli bireyler arkadaş olmaktadır.Programın amacı, toplumdaki Zihinsel ve Gelişim Engelli bireyleri oldukları gibi kabul etme ve kabul görme yolunda adım atılmasına aracı olmaktır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Edirne İl Milli Müdürlüğü koordinatörlüğünde okulumuzda uygulanmakta olan Erasmus+ Programı Karma Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar (KA201) faaliyeti kapsamındaki Cyber -Sensibility adlı proje 2016-2018 yılları arasında uygulanmaktadır.İtalya,Yunanistan,İspanya ve Macaristan diğer ortak ülkelerdir.Öğrenci ve öğretmen hareketliliklerinin yer aldığı proje ile Siber Duyarlılığın ulusal ve uluslararası düzeyde arttırılması hedeflenmektedir.